top of page

Tallinna Merepäevadel saab ülevaate Eesti disaini hetkeseisust

Tallinna Merepäevade raames avatakse laupäeval, 27. augustil Haven Kakumäe jahisadamas vaid üheks päevaks Disainitänav, kus on välja pandud eestimaise disaini praegune absoluutne tipptase.


“Tänavuse Disainitänava keskne teema on keskkonnasõbralikkus ja jätkusuutlikkus. Eesti disainis pööratakse neile põhimõtetele järjest rohkem tähelepanu ja ka tarbijad on muutunud selles osas teadlikumaks ning nõudlikumaks,” sõnas Disainitänava eestvedaja Ilona Gurjanova.


“Merepäevad on väga õige koht, kus rohelistele põhimõtetele tähelepanu juhtida ning mõelda sellele, kuidas meist igaühe valikud tarbijatena võivad Läänemere tervist mõjutada,” lisas ta.


Disainitänaval osaleb üle 40 Eesti disaineri, kelle loomingu seast leiab kõike kõrvarõngastest kleitideni välja.


“Tegemist on ka üsna ainulaadse võimalusega disaineritega näost näkku kohtuda ja näiteks oma lemmikule tagasisidet anda. Disainitänav on ka üks selline koht, kus päris sageli leitakse uus kodumaine disainer, kelle loomingu austajaks jäädakse pikkadeks aastateks,” ütles Ilona Gurjanova.


“Eesti disaini suve tähtsaima sündmuse võõrustamine on meie jaoks suur rõõm ja annab lisaks otseselt merega seotud programmi kõrvale festivali külastajate jaoks veel ühe lisamõõtme. Kvaliteetse eestimaise disaini kõrvale pakume ka mõnusat live-muusikat ning head ja paremat tänavatoitu,” ütles Tallinna merepäevade Haven Kakumäe programmijuht Kati Remmelkoor.


Disainitänav avatakse Haven Kakumäe jahisadamas laupäeval, 27. augustil kell 13.


Tallinna Merepäevad toimuvad sel aastal 25. - 28. augustini Vanasadama kruiisialal,

Lennusadamas, Noblessneri jahisadamas ja Haven Kakumäe jahisadamas.


Tallinna Merepäevade detailse programmi leiate Tallinna Merepäevade kodulehelt!


Lisainfo:


Ilona Gurjanova

Disainitänava korraldaja

Tel: +372 55573687


Foto: Disainitänav 2021. aastal

Foto autor: Kaie Kiil


647 views
bottom of page