top of page

Tallinna Merepäevadel saab õppida kalatoitude valmistamist

Tallinna Merepäevadel on kõikides sadamates saadaval erinevat kala, kuid Haven Kakumäe jahisadamas saab sel laupäeval, 27. augustil igaüks proovida kogenud kalakoka Silver Ulmi käe all kalatoitude valmistamist.


“Seekord on meil fookuses räim ja kuna eestlastele meeldib pannikala, siis just sel viisil valmistatud räime ongi plaanis kindlasti pakkuda. Milliseid teisi kalu valmistama hakkame, selgub lõplikult alles sama päeva hommikul, mil kalamehed on merelt tagasi jõudnud ja oma saagi üle andnud,” kirjeldas Merepäevadel näpunäiteid jagav kalakokk Silver Ulm.


Haven Kakumäe jahisadamas toimuv kalatoitude õpituba viiakse läbi koostöös Kalanduse Teabekeskusega ja seega ei piirduta vaid kala söömisega.


“Meie sooviks on inimestele pakkuda mitte ainult maitseelamust, vaid ka teadmisi selle kohta, kuidas kala meie toidulauale jõuab ja näpunäiteid, kuidas kala söömiseks ette valmistada,” lisas Silver Ulm.


“Kalatoitude kokkamine on ka eelnevatel Merepäevadel osutunud publikumagnetiks, mis palju reklaami ei vaja, sest rahvas tuleb isuäratava lõhna peale kohe kohale. Kalakoka õpituba on ka üks hea näide, kuidas Merepäevadel on võimalik omandada mingis valdkonnas praktilisi teadmisi,” ütles Tallinna merepäevade Haven Kakumäe programmijuht Kati Remmelkoor.


Kalatoitude õpituba Haven Kakumäe jahisadamas toimub laupäeval, 27. augustil algusega kell 15.15.


Tallinna Merepäevad toimuvad sel aastal 25. - 28. augustini Vanasadama kruiisialal,

Lennusadamas, Noblessneri jahisadamas ja Haven Kakumäe jahisadamas.


Tallinna Merepäevade detailse programmi leiate Tallinna Merepäevade kodulehelt!


Lisainfo:

Silver Ulm

Kalatoitude õpitoa läbiviija

Tel: 58228341


Foto: Kalakoka õpituba

Foto autor: Erakogu


690 views
bottom of page