top of page

Homme algavad Tallinna Merepäevad toovad publikuni parimad artistid ja elamusterohked meresõidud

Juba homme algavad Tallinna Merepäevad, mis toovad pealinna sadamatesse tipptasemel artistid, põnevad tegevused lastele ja hulganisti eriilmelisi veesõidukeid, mis kõiki huvilisi vee peale viivad.


“Läbi aegade mahukaima programmiga Merepäevad pakuvad meelelahutust nii suurtele kui ka väikestele, kuid samas ka väga mitmekülgseid praktilisi teadmisi alates merehätta sattumise korral tegutsemise õpetustest kuni maitsvate räimepraadimise retseptideni välja,” ütles Tallinna Merepäevade korraldusmeeskonna juht Kristjan Saar.


Tallinna Merepäevi poleks võimalik ette kujutada ilma suure hulga erinevate veesõidukiteta, mis festivali külastajaid lühematele või natuke pikematele väljasõitudele viivad.


“Tänavune kõige uhkem külaline on Poola lipu all sõitev kahemastiline purjekas “Baltic Beauty”. Samuti on kohal suur osa kodumaiseid silmapaistvamaid ajaloolisi laevu nagu näiteks Moonland, Hiiu Ingel ja Lisette. Lennusadama ja Vanasadama kruiisiterminali vahel sõidab meretakso ning kes pisut haruldasemat meresõidukogemust tahab, siis esimest korda Merepäevade ajaloos on välja pakkuda ka hõljuk,” sõnas Tallinna Merepäevade mereliste tegevuste koordinaator Lauri Väinsalu.


Merepäevade suured kontserdid ja mitmed lastele mõeldud tegevused on ka tänavu kõikidele jaoks tasuta. Tallinna Merepäevade korraldustiimi kinnitusel tuli üleüldise suure hinnatõusu tõttu näha seekord päris palju vaeva, et hoida programm tipptasemel, ent samas külalistelt piletiraha mitte küsida.


“Lisaks sellele, et Tallinna Merepäevad on üks Eesti oodatuimaid mere- ja perepidusid, on sellel veel üks oluline tähendus, mida märgata. Just see sündmus on tagant tõuganud seda, et Tallinna mereäär aina avaneb ning oma merelinnaks olemist taas avastame. Seejuures pole Merepäevade ülesanne aga kaugeltki täidetud, sest selle kõrval, mis toimub kaldal, on isegi olulisem see, mis toimub merel,” nentis Tallinna abilinnapea Kaarel Oja.


“Oleme käinud pika tee, et Tallinn avaneks merele, aga nüüd tuleb edasi minna. Edasi merele. Tallinnast saab lõplikult merelinn, kui meri pole enam koht, kus me aeg-ajalt, pisut pidulikult käime, vaid kus me pidevalt oleme. Meie eesmärk peab olema veel rohkem väikesadamaid, purjetamiskoole, meretransporti ja huvireise, minu pärast ka kalapüüki ja sukeldumsivõimalusi,” kirjeldas Kaarel Oja sündmuse laiemat tähendust.


Festivali avapäeval, neljapäeval, 25. augustil, tähistatakse Läänemere päeva. Selle puhul jagatakse Noblessneri jahisadamas teadmisi Läänemere hetkeolukorra ja tuleviku kohta ning tutvustatakse ka keskkonnahoidliku kalastaja põhimõtteid. Sadamas on tuvutvumiseks ka soomlaste õlitõrjelaev M/S Saukko. Lennusadamas saab aga kell 17 kaasa elada Tanel Padari kontserdile.


Merepäevade pidulik avakontsert toimub reedel, 26. augustil algusega kell 17:30 Lennusadamas, kus tuuakse publiku ette filmimuusika kontsert solistide Hanna-Liina Võsa ja Ivo Linna ning Tallinna Politseiorkestri esituses.


Tallinna Merepäevad toimuvad sel aastal 25. - 28. augustini Vanasadama kruiisialal,

Lennusadamas, Noblessneri jahisadamas ja Haven Kakumäe jahisadamas.


Tallinna Merepäevade detailse programmi leiate Tallinna Merepäevade kodulehelt!


Lisainfo:

Kristjan Saar

Tallinna Merepäevad 2022 korraldusmeeskonna juht

Tel: 5656 1506

e-post: Kristjan.Saar@tallinnlv.ee


Foto: Merepäevad 2021. aastal Noblessneri jahisadamas

Foto autor: Martin Dremljuga


1,094 views
bottom of page