top of page

Tallinna Merepäevad toovad pealinna sadamatesse külalislaevad ja tasuta kultuuriprogrammi

Täna avalikustas oma programmi augusti lõpus toimuv Eesti suurim mere- ja perepidu Tallinna Merepäevad. 25.- 28. augustini toimuvad tasuta kontserdid ning pakutakse mitmekülgset merelist ajaveetmist ning kõhutäidet neljas pealinna sadamas - Vanasadama kruiisialal, Lennusadamas, Noblessneri jahisadamas ja Haven Kakumäe jahisadamas.

„Merepäevadega alustamist tõukas omal ajal tagant suur soov Tallinn merele avada. Aastatega on suur töö ära tehtud ning Tallinn on end üha enam merelinnana taas avastanud. Siit tuleb aga edasi minna, minna merele. Päriselt merelinnaks saame siis, kui me aeg-ajalt mere peal käimise asemel seal pidevalt tegutseme: veel rohkem väikesadamaid, purjetamiskoole, meretransporti ja huvireise, miks mitte ka kalapüüki ja sukeldumisvõimalusi. Sellele keskendumine on kindlasti ka Merepäevade suurim ülesanne järgnevatel aastatel,” ütles kultuurivaldkonna Tallinna abilinnapea Kaarel Oja tänavuste Merepäevade programmi tutvustusel.

Tallinna Merepäevade korraldusmeeskonna juhi Kristjan Saare sõnul on Tallinna Merepäevad suurim sel suvel pealinnas toimuv festival, kuhu on oodata kümneid tuhandeid külastajaid nii lähemalt kui kaugemalt. 14. korda aset leidev Eesti suurim mere- ja perepidu on sel aastal ühe päeva võrra pikem ja algab juba neljapäeval, 25. augustil rahvusvahelise Läänemere päeva programmiga Noblessneri jahisadamas, mis on keskendunud meie kõigi ühise mere mitmekesisusele ja väärtustele.


Merepäevade pidulik avakontsert toimub sel korral reedel, 26. augustil Lennusadamas Eesti ühe erilisema mäluasutuse Meremuuseumi kõrval, mis tänavu tähistab oma 10. sünnipäeva selles asukohas. Publiku ette tuuakse aastaid unustuses olnud filmimuusika kontsert solistide Hanna-Liina Võsa ja Ivo Linna ning Tallinna Politseiorkestri esituses. Meeleolukaid kontserte ning erinevaid huvitegevusi jagub kõigis osalevates sadamates loomulikult ka kõigile teistele päevadele.


Laupäeva, 27. augusti päikeseloojangul süttivad Läänemere kallastel traditsioonilised muinastuled ning seda kommet tähistatakse väärikalt ka Tallinna Merepäevadel. „Ajal, mil kõik kallimaks muutub, rõõmustab külastajaid kindlasti ka see, et tipptasemel programmi nautimise eest Tallinna linn kelleltki piletiraha ei küsi,” märkis Saar.


Külalislaevadest on merepäevade ajal Tallinnas Poola lipu all sõitev purjelaev Baltic Beauty, Soome purjelaev Alexandra ja õlitõrjelaev M/S Saukko ning Eesti purjelaevad Hiiu Ingel, Moonland, Lisette, Bellinghausen. Traditsiooniliselt sõidab sadamate vahel Meretakso, mis on üks merepäevade populaarseimaid atraktsioone. Uudisena saab Tallinna lahel sõite teha Eesti ühe kiireima veesõidukiga ehk aeroglisseriga (max kiirus ca 90 km/h). Merepäevadele paneb sümboolse punkti pühapäeval, 28. augustil toimuv mereparaad, kuhu on oodatud osalema kõik alused.


25. juulini saavad soovijad registreerida oma müügi- ja toitlustusletti merepäevadele. Kõik, kel huvi toitlustust pakkuma või kauplema tulla, leiavad täpsemad kontaktid Tallinna Merepäevade kodulehelt. Lisaks ootavad Merepäevad appi 50-70 vähemalt 16aastast vabatahtlikku, kes saavad arvukalt põnevaid, õpetlikke ja festivali ladusa kulgemise seisukohalt olulise tähtsusega ülesanded täita. Merepäevade vabatahtlikuks kandideerija peab hiljemalt 5. augustiks täitma ankeedi: https://bit.ly/merepidu


Tallinn Merepäevade 2022 täpsema programmi ja lähemat infot festivali kohta leiab kodulehelt: https://www.tallinnamerepaevad.ee/


Lisainfo:

Kristjan Saar

Tallinna Merepäevad 2022 korraldusmeeskonna juht

Mob 5656 1506; e-post: Kristjan.Saar@tallinnlv.ee


764 views
bottom of page