top of page

Tall Ships Races 2021 lükkub aastasse 2024. Merepidu sel aastal siiski tuleb!

Updated: Jan 19, 2022


  • Sail Training International ning 2021. aastal regatti võõrustavad sadamad otsustasid COVID-19 piirangute ning pandeemia jätkuva leviku tõttu maailma suurima õpperegati sel aastal ära jätta. Regatt jõuab Läänemerele taas aastal 2024.

  • Tallinn korraldab riiklikke piiranguid ja Terviseameti juhiseid järgides 16.–18. juulini kesklinna viies sadamas merepeo ning koostöös Klaipeda ja Szczeciniga kavandatakse kaheetapilist regatti Läänemerel.


COVID-19 pandeemiast tingitud olukorra tõttu sündis raske otsus rahvusvaheline õpperegatt The Tall Ships Races 2021 edasi lükata aastasse 2024. Traditsiooniline merepidu Tallinna kesklinna viies sadamas siiki toimub.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev tõdeb, et otsus tuli raskelt. “Viimase hetkeni lootsime, et tänavune The Tall Ships Races regatt toimub oma tavapärasel ja suursugusel moel. Kuid koroonapiirangute ja viiruse jätkuva leviku tõttu olime siiski sunnitud koos teiste regatti sel aastal võõrustama pidanud sadamalinnadega tegema raske otsuse, et 2021. aasta õpperegatt lükkub aastasse 2024. Üleilmse olukorra tõttu kukkus välja nii, et The Tall Ships Racesest saab sel aastal hoopis The Small Ships Races,” naljatles tekkinud olukorra üle Belobrovtsev.


16.–18. juulini toimuv merepidu peetakse sel aastal Vanasadama kruiisialal, Kalaranna kvartalis, Patarei merekindluses, Lennusadamas ja Noblessneri sadamalinnakus. Meelelahutust maal ja merel pakuvad artistid nii Eestist kui ka mujalt maailmast. Avatud on välikohvikud, lastealad, kalaturg, käsitöölaat ning sadamast sadamasse viib meretakso.

Rahvusvaheline purjeõpperegatt The Tall Ships Races 2022 peetakse Põhjamerel ning regati võõrustajasadamateks on Esbjerg, Harlingen, Antverpen ja Aalborg. Samuti toimub plaanipäraselt ka 2023. aasta õpperegatt. Tallinna sadamaid külastavad suured purjelaevad 2024. aastal, mil purjeõpperegatt jõuab taas Läänemerele.

The Tall Ships Races on pikaajalise traditsiooniga rahvusvaheline avamere õpperegatt, mille eesmärk on kaasata ja õpetada noori ning juhtida tähelepanu merekeskkonna hetkeolule ja loodussäästlikkusele. Laevastiku meeskonna liikmetest on vähemalt pooled erinevatest riikidest pärit 15–25-aastased noored, kes on oma kodumaal välja valitud sadade soovijate seast ning kellest nii mõnigi on tegemas oma elu esimest meresõitu. Regatil osalemine annab noortele kogemused meeskonnatööks, paneb proovile üllatuslikes oludes ning seiklustesse, kust saab oskused ja sõbrad terveks eluks.

1,111 views
bottom of page