top of page

FOTOD: Tallinna merepäevade teine päev oli täis liikumist ja spordivõistlusi

Updated: Aug 23, 2023

Tallinna merepäevade “Meri on, meri jääb” teine päev tõi publikuni esmakordselt seoses liikumisaastaga rikkaliku liikumisprogrammi ja spordivõistlused, toimusid nii Tallinn Open Water avaveeujumise väljakutse kui ka üks suuremaid tänavaspordi ja -kultuuri üritusi Euroopas ehk Ghetto Games.


2023 on liikumisaasta ning sellega seoses toimusid merepäevadel erinevad liikumisüritused ja sporditegevused. Festivali külastajatele pakkus häid emotsioone ja sportlikke väljakutseid Wambola Surf, kus sai proovida veesporti ja sõita kaatri, lainelaua, banaani või e-foiliga. Lennusadama territooriumil said külastajad end proovile panna ka miniorienteerumises ning lapsed said osaleda traditsioonilisel Premia lastejooksul.


Patarei esisel alal toimus esmakordselt ka veemotovõistlus, mida oli võimalik jälgida Lennusadama F-kailt kui ka Patarei merepoolselt küljelt. Võistlus andis adrenaliini ja kiirust armastavatele mootorispordi fännidele ainulaadse elamuse.


Lisaks sporditegevustele toimusid ka mitmed rohemõtlemist edendavad sündmused. Näiteks oli merepäevadel kohal prügisukeldujad ehk Noblessneri sadama alal toimus kahe päeva vältel merepõhja puhastamine. Huvitavamatest leidudest korraldati ka väljapanek.


Muusikalisi etteasteid pakkusid teisel päeval Vanasadam kruiisialal suur lastekontsert “Laulupesa lemmiklaulud, muusik ja luuletaja EiK, Minimal Wind, Tallinna Politseiorkester ja DJ Erkin Antov. Lennusadamas pakkusid muusikalisi etteasteid akordionist ja laulumees Peeter Kivvit, Metsatöll ja DJ Ruff ning Noblessneri sadamalinnakus esinesid Ellip, Inger, Sofia Rubina ja Ines.


Merepäevade programmi leiate kodulehelt.


Tallinna merepäevade teise päeva galerii leiad SIIT.


Fotod: Aron Urb, Martin Dremljuga, Glänel Tirrand, Johan Hallimäe




366 views
bottom of page