top of page

FOTOD: Tallinna merepäevad lõpetas Tallinn Race autasustamine ja Terminaatori kontsert

Updated: Aug 23, 2023

Tallinna merepäevad kulmineerusid eile Tallinn Race autasustamise ja Terminaatori kontserdiga Lennusadamas, kuhu oli pealinna selle suve suurimale merefestivalile joont alla tõmbama kogunenud tuhanded inimesed.


Eesti suurim mere- ja perepidu Tallinna merepäevad toimusid tänavu 15. korda. Selle aasta teema oli “Meri on, meri jääb”, mis teeb kummarduse eesti rahvamuusikasse ja merefolkloori oma merelauludega sügava jälje jätnud Kihnu Virvele.


Tallinn on 2023. aastal Euroopa roheline pealinn ning ürituse korraldamisel pöörati enam tähelepanu jätkusuutlikkusele ja kestlikkusele. Kõigi kolme päeva jooksul oli sadamate kauplemis- ja söögialadel kasutusel vaid korduvkasutatavad nõud. Festivali roheprogrammis leidus ka prügisukeldujate aktsiooni ehk merepäevade ajal toimus Noblessneri akvatooriumi põhja puhastamine.


Liikumisaasta raames pakkus festival külastajatele ka sportlikke tegevusi – Pirital leidis aset avavee ujumise väljakutse ja Lennusadamas Ghetto Games. Lisaks said külastajad end Lennusadama territooriumil proovile panna ka miniorienteerumises. Traditsiooniliselt oli merepäevade väikestele külalistele eraldi lasteprogramm: kolmel festivali päeval toimusid lastele pealinna sadamates toredad meelelahutuslikud tegevused. Näiteks iga-aastane Premia lastejooks, mida jälgis Prügihunt koos mereröövlitega, esinesid Laulupesa lapsed, OmaTsirkus ja Kolm Põrsakest.


UNESCO muusikalinn Tallinn pakkus ka erilisi muusikaelamusi. Toimus Kihnu Virve merelaulude kontsert, kus astusid üles Kukerpillid, Untsakad, Järsumäe pereansambel, Audru Jõelaevanduse Punt ja Olavi Kõrre. Ettekandele tuli valik armastatud viise Virve sadade laulude hulgast. Teiste seas esinesid sadamates ka Gameboy Tetris & Friends, Clicherik & Mäxi ja Villemdrillemiga, Kõrsikud, ansambel Põhja-Tallinn, Jüri Pootsmanni akustiline trio, Elephants from Neptune, Ines, Sofia Rubina, Ellip, Inger, Minimal Wind, Terminaator, Metsatöll, Tallinna Politseiorkester jpt.


Tallinna Merepäevad toimusid 14. – 16. juulini Vanasadama kruiisialal, Lennusadamas ja Noblessneri jahisadamas. Merepäevi korraldab Tallinna linn.


Tallinna merepäevade kolmanda päeva galerii leiad SIIT.

Fotod: Aron Urb, Martin Dremljuga, Johan Hallimäe



355 views
bottom of page