top of page

FOTOD: Tallinna merepäevad avati uhke mereparaadiga

Eile avati Tallinna merepäevad “Meri on, meri jääb” piduliku mereparaadiga, mis kulmineerus piduliku avatseremooniaga Noblessneri sadama laval, kus astusid üles Jalmar Vabarna ja Noore Pärimusbändi 2023 konkursi võitja Triuka, Jarek Kasar ning Kõrsikud.


Tallinna 15. merepäevad avati suurejoonelise kontserdiga ka Vanasadama kruiisialal ja Lennusadamas. Vanasadama kruiisiala laval astusid üles Tallinna Sadama segakoor Laulude Lemmik, Tallinna Raekoor, Jüri Pootsmanni akustiline trio ja Elephants From Neptune. Lennusadama laval esinesid Gameboy Tetris & Friends, Clicherik & Mäxi ja Villemdrillemiga, ansambel Põhja-Tallinn ja DJ Ruff.


Sel aastal saab võrreldes eelmiste aastatega näha kõige enam laevu ja eriilmelisi meresõidukeid. Lisaks on publikul võimalus osa saada erinevatest merelistest eriüritustest nagu vaatemängulised purjeregatt, mereparaad, paikeseloojangukontsert ja veemotovõistlus.


Üheks oluliseks sündmuseks merepäevade programmis on traditsiooniline Tallinn Race regatt, mis toimub 13.–16. juulini. Regatist võtavad osa Eesti ja Soome tipp-purjetajad erinevates kahepaadi klassides, sealhulgas RS Feva, 29er ja 49er. Lisaks osalevad regatil noored purjetajad Optimist-klassis ning parapurjetajad Hansa 303-klassis. Regati sõite saab suurepäraselt jälgida Lennusadama jahisadama hoone terrassilt ja sadama kohvikust.


Merepäevadel osalevates sadamates korraldatakse põnevaid tegevusi ja etendusi ka lastele, pakutakse mitmekülgset meelelahutust kogu perele ning toimuvad erinevad praktilised õpitoad. Merepäevade kontserdid on kõigi jaoks tasuta, piletiraha tuleb välja käia ainult meresõitude eest Tallinna lahel ja mõningate lastele mõeldud atraktsioonide puhul.


Merepäevade detailse programmi leiate SIIT.

Tallinna merepäevade esimese päeva- kogu galerii leiad SIIT.

Fotod: Aron Urb, Martin Dremljuga, Glänel Tirrand





434 views
bottom of page